En toen was het al weer vrijdag
Door: marjolijnvanoostrum
Blijf op de hoogte en volg Marjolijn
30 Juli 2010 | Tanzania, Mwanza
Weer een hoop mooie dingen meegemaakt deze week. Dinsdag en woensdag ben ik bij de NGO Best Buddies geweest. Ik heb ze daar geholpen met hun organisatie structuur en het invullen van welke taak hoort bij welke functie. Was heel erg leuk om te doen. Het is fijn om te merken dat mensen echt blij zijn met je komst, en dat je hun ook echt dingen kunt vertellen waar ze iets aan hebben. Part of the Family wordt je al meteen genoemd.
Al blijven de werktijden wel echt Afrikaanse, 3 uur per dag productief bezig zijn is meer dan voldoende vinden ze.
Gisterochtend ben ik met de buurman Timothy (hij heeft ook het internetcafé waar ik iedere dag dankbaar gebruik van maak) en de moeder van het mannetje met de vreselijke huidziekte naar het ziekenhuis geweest. En is me precies verteld wat voor aandoening hij heeft. En dankzij mijn lieve ouders heb ik voor hem de medicijnen kunnen kopen die hij nodig heeft, en ik hoop zo dat hij snel de oude wordt. Ben vandaag ook bij ze thuis langs geweest en het is verschrikkelijk om te zien hoeveel pijn hij heeft.
Vandaag zijn we met 1 van de NGO's gaan zwemmen. Het is de NGO Tujifunze waar Christine mijn huisgenootje les geeft. Met 60 kleine uitgelaten kinderen tussen de 3 en de 6 jaar naar het strand aan het Victoriameer. Wat een feest voor ze. Zo heerlijk om ze te zien genieten omdat ze zoiets met hun ouders never nooit doen. Ik had nog ballonnen over was weer een schot in de roos :-) Een glaasje fris een cake, 1 groot feest voor ze!
En ik heb de hele dag een jongetje van 4 op mijn schoot gehad, was echt zo lief (nee nee geen moedergevoelens!). Hij krijgt thuis erg weinig aandacht, was dus heel aanhankelijk, en maar verhaaltjes vertellen tegen me in het kiswahili :-)
De komende dagen ga ik nog een handboek maken voor de NGO's hoe ze files kunnen maken voor de kinderen. Zodat ze weten als ik weg ben hier hoe ze het moeten doen.
Morgen met Christina, Omary en Sham dansen in de stad. Ik ben me er nu al weer geestelijk aan het op voorbereiden, vreselijk het ritme gevoel van mij naast al die swingende afrikanen ;-)
Badaay Marjolijn
31 Juli 2010 - 09:44
Deirdre:
Ongelooflijk, wat maak jij veel mee en wat doe je goed werk!! Super leuk om mee te kunnen lezen. Geniet nog van je laatste dagen daar en van je vakantie!!! xxx -
31 Juli 2010 - 09:52
Nicole:
Heej Marjolijn, heb van jullie mam jouw adres gekregen en ben vol bewondering gaan lezen... Super wat jij nu doet. Ik lees dat je al bijna thuis komt. Veel succes nog daar!! Gr Nicole -
31 Juli 2010 - 11:37
Hoi Marjolijn:
Wat ziet dat dagje op het strand er gezellig uit. Ik heb genoten van de foto's en die mooie koppies van de kinderen:-) Een fijn weekend en veel succes volgende week.
Groet, Simone (People4Change) -
31 Juli 2010 - 12:21
Die Twee:
Wat een leuke foto,s Marjolijn -
01 Augustus 2010 - 13:23
Noor:
Je paps en mams zijn toch ook schatjes! En jij ook! x -
02 Augustus 2010 - 12:09
Maaike:
Hey Lieverd, wat ben ik blij om te lezen dat alles goed met je gaat en wat ben ik trots op je!!! Love you! Dikke knuffel -
09 Augustus 2010 - 12:46
Gitte: